Вицепрезидентът: Отхвърленото вето на президента е взето с лека ръка и очаква съдебна намеса

0
207

Младите българи могат да бъдат привлечени към европейските институции и участие в евроизборите само с откровен разговор за Европейския съюз.

 

Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, която се срещна и дискутира със студенти разбираем ли е езикът на Брюксел за младите. Йотова отказа да коментира промените в Закона за вероизповеданията и опрощаването на над 8 милиона лева дълг на Мюфтийството към държавата, обосновавайки се, че няма достатъчно информация, предаде БНР.

 

За Европа трябва да се говори открито и честно за всички проблеми. Еднакво опасни са и тези, които отричат Европа, и тези, които смятат, че няма нужда от промяна, коментира вицепрезидентът:

 

„Нямаме никаква нужда от лакирани думички, от изречения, които са втръснали до болка на всички европейски граждани, включително и на българските граждани от 12 години насам“.

 

По повод отхвърленото от парламента вето на президента върху Изборния кодекс, Илияна Йотова посочи, че това решение на депутатите е взето с лека ръка и очаква съдебна намеса:

 

„Не бяха взети предвид основателни критики към промените, които бяха гласувани само преди една седмица. Смятам, че на ход е Конституционният съд“.

 

Вицепрезидентът отказа да коментира дали тази година заедно с евроизборите и вотът за местна власт може да се стигне и до предсрочни парламентарни избори.

 

Българското училище за политика „Димитър Паница” организира във Велико Търново дискусия на тема „Разбират ли младите езика на Брюксел?“. Дискусията е първа от планираните пет дебата със студенти, млади хора и уязвими групи в различни градове на България.

 

Събитието се провежда в Библиотечно-информационния център, V корпус на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here