Шофьори ужилени със стотици левове от терминалите за е-винетки, готвят протест

0
939

Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, след като са платили, но не са получили електронни винетки, съобщава БНР.

Потърпевшите са платили на терминалите на бензиностанциите, които отчели неизвършена транзакция. Впоследствие разбират, че при всеки опит да получат винетка системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

БНР описва случай със семейство, което на 1-ви януари направило три опита да купи електронна винетка от терминал. От разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева, но не им е била издадена винетка. От Агенцията „Пътна инфраструктура“ ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е била само чрез имейл, който им препращал готови отговори.

“Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и IBAN. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един“, коментират потърпевшите – семейство Ненови.

Готви се протестна подписка от хора, попаднали в неприятната ситуация.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here