САМО НЕМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ. СЛЕД СРЕЩАТА, РУСИЯ КАЗА „НЕ!“ НА „ХЪБ“-ЧЕТО НА БОКО

0
1539

В тази сфера горе-долу са добре нещата“, смята Борисов. „За газоразпределителен хъб „Балкан“ много ясно сме артикулирали, че България ще участва в газопреноса, защото просто ни се полага. В момент, в който транзитната газ за Турция през България спре, нашите тръби се изпразват и ние не правим нищо различно от това да търсим източници, за да си напълним тръбите обратно„, каза Борисов.Той добави, че нашето решение е ясно, съгласувано е с ЕК. „Така че както „Северен поток 1″ и „Северен поток 2″ се движат, така и ние можем да продаваме около 15-16 млрд. куб.м от газовия хъб“, каза Борисов.

СОФИЯ, 4 марта. /ТАСС/. „Газпром“ не планирует участвовать в проекте газового хаба „Балкан“ в Болгарии, сообщил журналистам глава газового холдинга Алексей Миллер после встречи председателя правительства РФ Дмитрия Медведева и премьер-министра Болгарии Бойко Борисова.

Излиза, че решението на Русия да не участва в проекта „Балкан“ е взето като резултат от срещата на Медведев с Борисов. Изводите за нас са ясни.

Само нема да се плашитe.

Няма да се плашим – от газов хъб минаваме на ядрен, ко толкоз.

Емил Попов

afera.bg

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here