Прокуратурата купува 20 автомобила за 791 000 лв.

0
171

 

Прокуратурата възнамерява да купи 20 нови леки автомобила, става ясно от публикувана през миналата седмица обществена поръчка на сайта на държавното обвинение. Предвидената сума е 791 хил. лева без ДДС, или по 39 550 лв. на кола. Според техническите изисквания двигателят на автомобилите трябва да е с 4 цилиндъра, а мощността му – минимум 101 конски сили. Новите седани ще са оборудвани с въздушни възглавници, климатични системи, антиблокираща система на спирачките (АБС), парктроник, имобилайзер, както и аудио система с минимум 4 тонколони. Цветът на колите трябва задължително да бъде черен или сив металик.

Най-много точки – 60, при оценяването на офертите ще носи предложената цена. По 20 точки ще носят критериите за обем на двигателя и максималната му мощност. Участниците в процедурата следва да са изпълнили поне една поръчка за доставка на минимум 15 автомобила през последните 3 години и да прилагат сертифицирана система за управление на качеството, пише в. „Сега“.

За по-малко от година съдебната власт ще похарчи 3.09 млн. лева без ДДС за нови возила, показва справка в регистъра на обществените поръчки. През август прокуратурата купи 14 леки коли за 341 600 лв. без ДДС, което прави 24 400 за брой. По същото време Висшият съдебен съвет (ВСС) сключи договор за доставка на 50 нови автомобила. 37 от тях са за „нуждите на съдебната власт“, а 13 се ползват единствено от ВСС (те са с кожен салон, и то в бежов цвят). Общата им стойност е 1 959 600 лв. без ДДС.

Публикувано във факти.бг:

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here