Архитект от Пловдив осъди ЦИК

0
537
Общинският съветник от Пловдив архитект Цветелин Цоневски осъди Централната избирателна комисия /ЦИК/ с решение от 28 февруари 2019 година на Административен съд – Пловдив.

Причината е, че за периода 27.10.2015 година – 12.10.2016 година Цоневски не е бил обявен за избран от Общинската избирателна комисия /ОИК/, а вместо него съветник е бил Иван Димов от групата на ВМРО-НФСБ.

 

Архитектът, който е представител на местната коалиция „Кауза Пловдив“, оглавявана от зам.-кмета по спортни дейности в града под тепетата Георги Титюков, ще получи обезщетение в размер на 4209, 06 лв. – представляващи пропуснати ползи, а именно възнаграждението, което е следвало да получи, ако още през 2015 година е бил обявен за избран като общински съветник.

Пред Административен съд-гр.Пловдив архитект Цоневски е представляван от пловдивският адвокат Кристиан Гьошев, известен със специализирането му в административните и трудови дела.

 

Потърсен за коментар адв.Гьошев заяви: „Радвам се на този успех, тъй като сме пионери при подобно дело. До сега нито един общински съветник не беше търсил обезщетение за времето, през което не е бил избран за такъв с решение на ОИК, което в последствие е било отменяно от Съда като незаконно, а благодарение на него за периода на действието му, друго лице е било общински съветник.“

 

Решението на Пловдивския административен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

 

Калин Пловдивски

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here