Шефът на НАТО идва у нас в четвъртък, дни преди визитата на Медведев

0
168
Генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг пристига на посещение у нас в четвъртък и петък. Това съобщи премиерът Бойко Борисов от Египет, където се провежда срещата между лидерите на ЕС и Лигата на арабските държави.А след това – на 4 и 5 март пристига и руският премиер Дмитрий Медведев, подчерта той.

 За  предстоящата визита на Столтенберг се чу още преди месец, когато Борисов обяви, че „‘шефът на НАТО идва до дни“. Следвайки процедурите на НАТО обаче точният ден и час се обявяват в последния момент от съображения за сигурност.

Посещението на Столтенберг е предварително планирано и няма да е част от негова обиколка в региона. Една от причините за визитата е, че той не е бил в България от далечната 2015 г. досега. Темите на разговорите още не са официално обявени, но почти сигурно ще се говори за увеличаването на разходите за отбрана до 2% от БВП, модернизацията на армията, напрежението с Русия и ситуацията в Черно море. През тази година също така страната ни ще бъде домакин на няколко големи учения на НАТО, припомня „Капитал“.

Гласове

 

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here