Арман Бабикян за Фрог: С нашите пари плащат на определени медии, за да ни лъжат

0
227
Храненето на медии с държавни или европейски средства срещу покупка на комфорт на определена политическа сила не е нова практика. Въпросът е, че с нашите пари ни убеждават, че управляващите са чудесни. И плащаме да бъдем лъгани. Това коментира пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян по повод изнесената информация за даваните държавни пари на определени медии.

Държавата трябва да обясни какво е получила като услуга за предоставените от нея средства на медии. Ясно е, че се обслужва партията на власт, а не държавата и нейните политики. Защо разни развлекателни радиа и телевизии получават средства от държавата? Властта трябва да отговори на този въпрос.

 

От друга страна, бюджетите за реклама са ограничени и малките медии изпитват затруднение с оцеляването си. Те зависят от милостта на дадена община, министерство, агенция или държава. Наблюдава се нещо като държавен капитализъм подобен на Китай. Така малките медии заради възможността да усвоят средства срещу мълчание оцеляват, пък някои и добруват.

 

Има много общини в България, в които безработицата е колосална и там можеш да преживееш само ако получиш държавна или общинска работа. Получава се същото като при медиите – зависиш от държавните или общинските средства. Така наречената свобода се снижава до равнището на салама.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here