Президентът Радев и съпругата му вече са настанени във вила „Калина“

0
702
Президентът Радев и съпругата му вече са настанени във вила "Калина"

Президентът Румен Радев, съпругата му Десислава и децата им вече са настанени в държавната резиденция вила „Калина“.

Това е резиденцията, в която досега са живели президентите  д-р Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

Категорично отказа да живее там семейството на Росен Плевнелиев. Въпреки това Плевнелиев ползваше резиденцията като луксозен офис и място за дълги вечери.
В правителствената резиденция има специален екип, който се грижи за президентското семейство.В него влизат готвачи, хигиенистки и хора по поддръжката. Те вече са на разположение на президентското семейство.

Откакто встъпи в длъжност, Румен Радев вече не опитва нищо, преди то да се тества в специална лаборатория. В нея предварително са зададени веществата, към които новият президент има нетърпимост. Тази лаборатория денонощно тества храната на държавния глава. Дори когато той се намира в страната, но не във Вила „Калина“ или пък в чужбина, храната също се тества, със специална мобилна малка лаборатория. „Така държавният глава може да бъде предпазен от опасни или непоносими за нещо вещества на всяко място, на което се намира“, обясняват от екипа на НСО.

Основното, за което се следи, е храната да бъде безвредна и да не бъде токсична.  Преди да достигне до трапезата на президента всяка съставка от менюто му първо се изследва в лабораторията на ВМА. Това се прави от президента Желю Желев насам. До лабораторията я носят служителите на НСО в президентството.

„Гъби в никакъв случай не се сервират. Октоподи, стриди, трудносмилаеми храни – също“.

Пътят на готовата храна от кухнята до масата се контролира строго. Затова под лупа са всички – от екипа, който подготвя храната, до сервитьора, който я поднася. Същата проверка се прави и на напитките. Внимателно се проверява и дали държавният глава има непоносимост към някоя храна или съставка.
Във Вила „Калина“ има постоянна охрана. Това е един ограничен периметър за достъп от граждани. Има съответен пропускателен режим, който гарантира безопасността и спокойствието на първото семейство в държавата.
От справка на НОС, изготвена по запитване на OFFNews, става ясно, че във вила „Калина“, където са настанени президентът Радев и съпругата му, не са правени подобрения. 

Охраната на първата дама и президентското семейство е въпрос на преценка. А на път държавният глава винаги тръгва с черна служебна лимузина и ескорт.

Според изискванията президентът няма право сам да шофира. /Епицентър

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here