Жандармерия блокира Кюстендил, издирва се извършителят на убийството

0
968
След мелето тази сутрин в Кюстендил градът е блокиран от полиция и жандармерия. Убит е мъж, който е намушкан в сърцето. Към момента са задържани 8 лица. Издирва се лицето, което е нанесло смъртоносния удар.

Убитият мъж при масовото сбиване в заведение в центъра на Кюстендиле 35-годишен, не е криминално проявен и не е от ромски произход, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. По непотвърдена информация мъжът е бил случаен свидетел на мелето, а не участник в него. Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето и е издъхнал на централната улица „Цар Освободител“.

 

Издирва се лицето, което е нанесло смъртоносния удар. Той е категорично установен от камери и свидетелски показания. Лицето е от ромски произход, с три регистрирани криминални прояви, 2 от които са за телесни повреди. Лицето е на 19 годишна възраст. Уведомени са близките районни управления и граничните пунктове.

 

Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов в следствие на голямо количество употребен алкохол, каза директорът на областната полиция

 

Центърът на Кюстендил, както и входовете и изходите на града са блокирани от полиция. Проверяват се всички автомобили. Заради риск от ескалация на напрежението към униформените са се присъединили и екипи на жандармерията.

Криминалистите продължават с разпитите на свидетели. По непотвърдена информация на местния сайт „Инфомрежа“ вече има и задържани.

 

Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от полиция, претърсват се излизащите автомобили от Кюстендил. От МВР съобщиха, че са предприети незабавни полицейски действия за установяване и задържане на участниците в инцидента, уведомен е дежурен прокурор от окръжната прокуратура

 

Един от ранените мъже при побоя в Кюстендил е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Мъжът е в кома, транспортиран е с линейка в „Пирогов”. Мъжът е на 53 години, той е най-тежко пострадал при боя в Кюстендил. Останалите ранени са настанени в Кюстендилската болница.

 

Сигналът за мелето е подаден около 7.30 ч. Според първоначалната информация след скандал между две компании в дискотека „Иридиум“ се е стигнало до масов бой, който е продължил и по улиците на Кюстендил. Едната група е от ромския квартал „Изток“. Освен хладно оръжие, участниците в боя са използвали и павета и остри предмети. Четирима души са транспортирани от Спешна помощ в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

 

„Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил е употребата на алкохол от един от учасниците в конфликта. Не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси”, каза и окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here