Учители под строй на среща с депутат от ГЕРБ в Дряново!

0
295

На работна среща под строй! Съобщение за среща на учителите в Дряново с народен представител разбуни духовете в социалните мрежи.

 

Това съобщава БТВ в репортаж.

 

Бележката с гриф „присъствието е наложително“ е подписана от директора на Средно училище „Максим Райкович“.

В съобщението, освен датата и часът на срещата  с депутата от ГЕРБ Иглика Събева, е посочено, че присъствието на всички учители, с изключение на ангажираните в занималнята, е наложително.

Дафинка Иванова, начален учител в СУ „Максим Райкович“ – Дряново, обясни че би отишла на срещатата, дори и да не е пишело „наложително”.

 

„Ами, също бих отишла аз за да разбера има ли някакви промени, нещо или и какво може да се случи в бъдеще, да си поставя въпросите“, посочва тя.

Друга учителка – Мария Петкова, посочва „…. може би като завръщане на старото минало малко, да го кажа, по задължение…”.

Под съобщението е името на директорката на училището Катерина Стефанова. „Няма задължителен характер“, обясни директорката.

Сред синонимите на наложителен обаче, са належащ, обезателен, задължителен, неотложен. „Аз твърдя съвсем свободно, че никой в това училище не е извършил дейност против волята си“, категорична е директорката Катерина Стефанова.

 

За  предстоящото събитие били информирани и в другото училище в Дряново – гимназията по икономика. И на тях им се обадил кметът.

Срещата между народния представител Иглика Събева и учителското съсловие се е провела в обредната зала на община Дряново. Предложението за място дошло от кмета на общината, но не и идеята за събитието, категоричен е Мирослав Семов.

 

„Това беше инициатива на народния представител от ГЕРБ, но взаимоотношенията с обявяване и организиране на такива срещи са в юрисдикцията и правомощията на самата политическа партия. Народния представител дискутира с мене възможността за такава среща, каза тематиката и заедно я организирахме“, обясни инж. Мирослав Семов, кмет на община Дряново.

От областната структура на ГЕРБ категорично отрекоха посещението да е съгласувано с тях. А технически сътрудник на местно ниво внесе още яснота.  По думите му срещата е инициирана от народния представител.

С народния представител Иглика Събева се свързахме по телефона. „Вижте сега, аз присъствие не съм събирала. Кметът на община Дряново ми сподели в разговор да анализирам проблемите на учителите. Аз нали съм народен представител. И той ми сподели, че учителите имат желание да се видят с мене и да обсъдим актуални неща, които се случват в сферата на образованието“, посочи Иглика Събева.

На срещата са присъствали около 40 души. Снимки от събитието казват, че няма. Мистериозно от таблото е изчезнало и съобщението.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here