МВР се ползва за политически натиск, скочиха червените

0
189

БСП атакува МВР, че се ползва за политически натиск. На брифинг в Народното събрание Драгомир Стойнев обясни, че силовото ведомство се ползва като политическа бухалка.

Повод е становището на главния прокурор Сотир Цацаров по казуса Шумен. Малко преди това стана ясно становището от проверката на прокуратурата в Шумен. То е, че няма нарушения в работата на Районната прокуратура, след като на 8 февруари 2018 г. социалистите обвиниха институциите – прокуратура и полиция – в политическа репресияПроверката на главния прокурор показва още обаче, че допълнително събираната информация е по инициатива на МВР-Шумен.

 Социалистът подчерта, че част от изисканите документи не са по искане на обвинението. Кой разпореди на областната дирекция да иска данни за членове и симпатизанти на БСП, питат социалистите. Какви мерки ще предприеме вътрешният министър, атакува Стойнев като според него се ползват институции за политически репресии.

Социалистите искат още Валентин Радев да се яви в парламента и да обясни действията на служителите си. Тази институция се ползва за политически натиск, категоричен бе Стойнев. Левицата иска конкретни мерки: Топката е в тяхното поле, заяви червеният депутат и допълни, че за тях тази тема е болезнена.
Не можем да преглътнем, че някой си е превишил правомощията, заяви още Драгомир Стойнев.

Чия е политическата инициатива да се проверяват партийни документи, питат още социалистите.

Партията ще вземе решение за партийния член, натопил съпартиеца си, заради което се стигна до скандала с БСП -Шумен. Левицата очаква поне извинение от вътрешния министър за случая.

В България се заплашва демокрацията, посочи Стойнев.

 Припомняме, че веднага след обвиненията от страна на БСП също на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев обясниче проверката е тръгнала от социалист, който подал сигнал срещу партийния си другар. Вътрешният министър отхвърли обвиненията за превишени пълномощия от страна на служители на МВР и призова, ако от БСП „имат вътрешни проблеми, да си ги решават по друг начин, но без на намесват полицията“.
news.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here