„Вътрешна сигурност“ държи „на трупчета“ разработки срещу ченгета от СДВР и плевенската полиция

0
431
„Вътрешна сигурност“ държи „на трупчета“ скандални разработки за корупция срещу ченгета от СДВР и плевенската полиция. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.

Въпреки събраната информация за поредицата от корупционни схеми, в които активно участват полицаи, хрътките от МВР по една или друга причина си мълчат. Оказва се, че далаверите в които участват органите на реда са много по-сериозни от тези, за които преди близо месец бяха задържани  представители на икономическа полиция от столичното 4-то районно управление.
Според източниците ни полицаите от СДВР са се специализирали по линия на две престъпни направления. Едното е схеми с имотни измами, а другото-далавери със защитени търговски марки. Оказва се, че от последната схема са изпищели търговци от моловете, магазините по „Витошка“ и големите търговски обекти. В играта са включени адвокати, които играят роля на посредници. Оказва се, че в имотните измами пък са замесени служители на високо ниво. Предполага се, че по тази причина няма да се стигне до арести и разобличаване на играчите.
„Вътрешна сигурност“ разполага и с данни за това как полицаи от Второ районно управление в столицата покровителстват няколко нелегални китайски казина, прикрити като западнали кафенета. Макар и да изглеждат неугледно, дневно във всяко от тях се превъртат по половин милион лева, категорични са разследващите.
Много сериозни са данните за престъпления, извършени от конкретни полицаи в Плевен. Оказва се, че два лагера в местната полиция контролират различни наркобанди в града. Твърди се, че ситуацията в региона се е нажежила  до краен предел заради опита на полицейските лобитата да наложат пълен контрол.

 

Както Фрог вече писа в самата „Вътрешна сигурност“ също има проблеми, свързани с борби за надмощие. Предполага се, че по тази причина структурата не е ефективна. Според източниците ни по време на акцията в 4-то районно е засечено изтичане на информация от „Вътрешна сигурност“.

 

Екип на Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here