Каменаров в декларация: Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини

0
156

Програмният директор на БНТ и водещ на предаването „Още от деня“ Емил Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради показания среден пръст в ефира на обществената телевизия. Това се казва в позиция на генералния директор на БНТ Константин Каменаров.

Днес пред сградата на обществената телевизия се проведе и протест с искането за оставката на Емил Кошлуков.

Позицията на Каменаров бе съобщена в централната емисия новини на БНТ. Нейният пълен текст:

Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината.

Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието – най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия.

Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично.

БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема.

offnews.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here