Зоната на здрача около АЕЦ ”Козлодуй” расте

0
487
Ще видите четири фотографии в една, от платформата Google Earth (Гугъл Земя), направени в периода между 2006-та и 2017-та години, включително. В горният десен ъгъл, на всяка една от снимките, виждаме един и същи участък от площадката на АЕЦ-а, а всичко останало е част от прилежащото землище. Забелязвате ли разлика в землището през годините?

Това което виждате са различни етапи от изграждането на Хранилище за средно и ниско радиоактивни отпадъци. Снимките са направени от една и съща височина (около 1,15 километра), върху един и същи терен.

 

Веселата част е, че хранилището се изгражда непосредствено под пътя, който води към град Козлодуй, късата отсечка в долния ляв ъгъл, на всяка от четирите снимки. Така вече гостите на Дните на отворени врати ще бъдат посрещани и изпращани с малки, но приятелски дози облъчване.

 

Тъжната част е, че (из)родната политико-медийно-енерййна мафия все още не е назовала мястото, на което ще се изгражда Хранилище за високо радиоактивните отпадъци, т.е. за отработилото ядрено гориво. Когато това стане обещавам своевременно да ви кажа. А до тогава се молете да не е във вашата община.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here