Борисов не се яви в съда по делото срещу Петър Москов

0
192
Борисов не се яви да свидетелства по делото срещу Петър Москов. Бивши и настоящи членове на кабинета дадоха показания в Специализирания наказателен съд за турските ваксини.

Припомняме, че срещу  бившият здравен министър Петър Москов е повдигнато обвинение заради приетите като дарение през 2015 г. от Министерството на здравеопазването на Турция 100 000 дози ваксина „Пентаксим” и 100 000 дози ваксина „Хепатит Б“ – „Еувакс Б“, които не са разрешени за употреба на територията на България. Фрогнюз излезе с първи публикации за вноса на турските ваксини. Срещу Москов е повдигнато и второ обвинение заради това, че през 2015 г. умишлено е улеснил сключване на неизгодна сделка за дарение на 5 000 000 дози ваксини „БЦЖ“.

Освен Москов обвиняеми по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

 

Днес премиерът Бойко Борисов не се яви в Специализирания наказателен да свидетелства по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов заради неотложен ангажимент. Той е изпратил молба до съдебния състав да бъде разпитан на друга дата. Свидетел по делото е и Меглена Кунева, която също не се яви, съобщава бТВ.

 

Москов е обвинен, че е приел доставка на турските ваксини в България, без да са разрешени за употреба у нас и е ощетил с над 320 милиона лева държавата. В съдебна зала се явиха Томислав Дончев, Владислав Горанов, Ивайло Московски и Божидар Лукарски. Те дадоха показания по делото за турските ваксини.

 

Томислав Дончев обясни, че не помни детайли от взетото решение, но е подписал решението на правителството за дарените ваксините, осигурени заради кризисната ситуация през 2015 г.  Владислав Горанов, въпреки, че подписът му не фигурира под документа, обясни процедурите за вземане на подобни решения.

 Фрог
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here