Още 221 бона за мъжа на Десислава Атанасова

0
5377
Нови 221 бона прибра съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова – Красимир. Парите потичат към семейството след странни анекси към договорите за изграждане на защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“, подписани през есента на 2012 г. от Атанасов и Община Враца. Те са за 1 млн. лв., а русенският консорциум „ГБСД-09″, където фирмата на Красимир Атанасов „Декра Строй“ ЕООД държи 90% от капитала“, трябва да изгради сградите до ключ.

Тогава Атанасова, определила себе си като „тежката на артилерия“ на ГЕРБ, заяви че съпругът и е спечелил поръчката без нейната намеса.

От Община Враца обясниха пред BPost.bg, че месеци след старта на строителните работи, Красимир Атанасов е поискал отпускането на още пари, тъй като изведнъж се появили „допълнителни“ работи. Според документите в Агенцията за обществени поръчки става дума за липсата на канализация, водопровод и елинсталиция.

Куриозното в случая е, че комисията от местната власт приема двата обекта, без да забележи, че лисват нужните за всеки дом вода, ток и канализация.

Кметът на Община Враца Николай Иванов отказа до отговори на въпросите на BPost.bg. Вместо него, ръководителката на обекта Розалина Георгиева обясни, че 95 % от стойността на двата обекта вече е платена на Красимир Атанасов.

Едва след това, общинарите във Враца изчисляват, че отстраняването на „пропуските“ на депутатския съпруг ще струва облизо 240 000 лева с ДДС. Първоначално се прави опит да бъде сключен договор с „ГБСД-09“, без провеждането на търг. Решението обаче моментално е отменено от Агенцията за обществени поръчки.

Тогава се прилага стандартната за корупционните афери врътка „договаряне без обявление“. Изпратена е покана само до фирмата на министерския съпруг и очаквано той е одобрен за изпълнител за „пропуските“, за които са му платени 1 млн. лв.

„ГБСД-09″ на Красимир Атанасов безпроблемно сключва още два договора за довършването на сградите. Цените са съответно 220 940 лв. с ДДС./blitz.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here