Задържаха хакер в Бургас

0
192

Задържаха 42-годишен хакер в Бургас за блокиране на мрежата на МВР, извършил Dos атаки, довели до спиране достъпа до услуги на интернет-потребители, събрани множество доказателства за извършеното криминално деяние.

DoS атаките / т.нар. „атаки за отказ от услуга“/ са хакерски атаки, целящи да направят една онлайн услуга или мрежов ресурс недостъпни за определени потребители. Докато повечето хакерски атаки се стремят да откраднат важна информация или да инсталират злонамерен софтуер, главната цел на DoS атаките е спиране на достъпа на потребителите до важна информация.

Повечето DoS атаки се извършват в опит да се навреди на дадена организация, причинявайки загуба на приходи, . В зависимост от продължителността на DoS атаката / дни, седмици, месеци/ това може да доведе до значителни финансови щети и дългосрочно увреждане репутацията на фирмата.

DoS атаките са изключително разпространени и не са ново явление, но последните изменения в Наказателния закон дават правомощия на полицейските служители да работят по неутрализирането на подобен род криминални деяния.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here