Проф. Дайнов: Левият разказ е възможен, но разказан отвътре

0
155

Партийната система в България се клати, затова е важно партиите да не се отказват от принципите и ценностите си, заяви проф. Евгений Дайнов – гост-лектор на семинара на БСП „Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 година“.

Той описа ситуацията с две крепостни стени: „Лявата и дясната стена пазят хората от чудовищата, които живеят отвъд. Дясната стена рухна и нахлуха караконджули, като Яне Янев, Николай Бареков и Бойко Борисов. Сега има наченки на възстановяването й“.

Какво ще стане, ако  рухне и лявата стена, попита Дайнов. Левият разказ е възможен, но трябва да бъде разказан отвътре. Политиката е разговор за бъдещето, отбеляза той.

БСП е преградата срещу левия популизъм, левите революционни, а понякога и терористични движения. БСП е единственият начин да бъдат принудени десните партии да дават обяснения за своята дясна политика, посочи главният редактор на OFFNews Владимир Йончев, също гост-лектор.

Според него БСП е трябвало да има по-отчетливи и ясно изложени позиции по ключови теми, като пенсионните фондове, КТБ и дългът от 8 млрд. лева. „Политиците са продавачи на надежда и дават визия на обществото за бъдещето. Ако го направите красиво, ще спечелите“, категоричен е Йончев./КРОСС

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here