БСП внесе искане за референдум за Истанбулската конвенция

0
158

Левицата задейства всенародното допитване за бъдещето на Истанбулската конвенция. Въпросът, на който народът ще трябва да отговори е дали НС трябва да я ратифицира. Социалистите внесоха в деловодството на НС подписката за референдума.

Жельо Бойчев е категоричен, че референдумът става още по-наложителен, след като от ГЕРБ обявиха, че въпросът се отлага, но пък трябва да бъде решен до края на европредседателството.

Според него управляващите не успели да организират обществена дискусия. Властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в името на народа, каза социалистът. Иначе всички законотворци били срещу домашното насилие.

Социалистите също така припомнят, че обществото е разделено по темата, вероизповеданията също са срещу ратификацията. Дебатът по темата пък бил скрит от Министерски съвет съвсем умишлено.

Стоян Мирчев предупреди, че в текст от конвенцията не се допуска дискриминация към транссексуални, травестити и други, непринадлежащи към категориите пол мъж и жена. Затова и той показа снимка с фигурки на мъж, жена и човече с половин пола и го попита коя от тези фигурки ще бъде след ратификация на конвенцията, както и от кой пол ще се чувства.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here