Парадокси в МВР: Проверяван шеф назначи ревизия на самия себе си

0
709
Парадоксите в МВР не свършват. Проверяваният полицейски директор на Врачанската полиция Янко Янколов назначи ревизия на самия себе си. За какво става дума:

Със заповед на директора на ОДМВР Враца от средата на януари  е назначена комисия в състав Атанас Петков – началник на Охранителна полиция, Теодоси Станков – началник на УССД и служител от Оперативен анализ, пише „Зовнюз“.

 

Комисията трябва  да извърши проверка за неправомерното ползване на служебен автомобил и неправилно попълване на пътната книжка от началника на РУ- Бяла Слатина – Красимир Йончев и домакина на районното управление. Интересното в случая е, че проверката е във връзка с доклада на Инспектората на МВР, по сигнала на зам. – директора срещу директора Янко Янколов.

 

Припомняме, че в сигнала беше изнесен и фактът, че с разрешение на старши комисар Янколов, началникът на РУ-Бяла Слатина пътува със служебната кола ежедневно до местоживеенето си във Враца и обратно до Бяла Слатина.

 

Проверяващите от Инспектората на МВР са изяснили това твърдени, като в сведенията си директорът Янколов е заявил, че е разрешил при служебна необходимост на началника на РУ Бяла Слатина да си пътува до Враца и обратно.  Началникът на РУ-Бяла Слатина твърди същото.

Парадоксалното в случая е, защо директорът Янколов е назначил проверка на себе си. Какво точно е нарушението на Йончев,  след като е имал разрешение  (в сигнала си зам.- директорът твърди, че част от конфликта е именно и това, че директорът толерира едни служители, а други – не. ).

 

Припомняме също, че началникът на РУ-Козлодуй беше наказан за неправомерно ползване на служебен автомобил, като тогава  старши комисар Янколов е искал той да бъде отстранен от длъжност. За същото използване на служебни коли без разрешение са освободени от служба и други двама служители.

 

Началникът на РГП- Козлодуй, който със служебен автомобил е бил закаран от Козлодуй до Враца да си вземе личния автобил от сервиз. А другия служител затова, че е возил външно лице в служебен автомобил. Интересно е сега ръководството на МВР как ще постъпи при неединичен случай, а при многократни нарушения на реда за използване на служебни автомобили от директора на ОДМВР Враца?

 

Това са: управление на служебен автомобил без заповед за това, без да е положен задължителният изпит за право да управлява служебни автомобили, многократно пътуване Враца-София, а също така до Монтана, Лом, Видин и други, без да има право, домуване на служебното МПС в София без съответното разрешение.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here