Мнозинството се разцепи! Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против сделката за F-16

0
430

НФСБ категорично ще гласуваме против решението, то по никакъв начин няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по решението за преговори със САЩ за закупуване на самолети F-16, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За съжаление по този въпрос ние ще имаме различни позиции в партиите в „Обединени патриоти“. Ние категорично ще гласуваме против това решение по редица причини и първата е, че считаме, че едно такова решение по никакъв начин няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство“, подчерта бившият вицепремиер.

По думите му единственият начин за защита на нашето въздушно пространство е чрез ракетни бази. Той посочи, че другата причина да не подкрепят предложението, е, че се нарушава парламентаризмът на страната и тя вече се превръща в нещо доста по-различно от парламентарна република.

Според него е явно желанието е да се извърши политически пирует и да се прехвърли отговорността към Народното събрание.

„Когато се изопачават първоначалните условия в полза на един от участниците, това е позорно, унизително“, допълни той.

Симеонов заяви, че не трябва да се нарушават цената, техническите параметри на инвестиционното предложение.

По думите му, ако тези първоначални параметри бъдат спазени, НФСБ ще подкрепи предложението за преговори със САЩ.

 

„Ако сме „величествени“, казвайки, че F-16 не отговаря на желанията ни и обявим нова процедура, ще оставим авиацията по бели няма да казвам какво“, опонира народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Милен Михов.

Според него отварянето на нова процедура за придобиване на бойни самолети е безсмислено и вредно.

„Със сигурност това ще доведе до две неща. След година и половина ще бъдем пак тук и ще обсъждаме същото и второто ще изхарчим много народни пари за поддръжка на старата авиация“, заяви още Михов. Той обясни, че страната ни е добър партньор на НАТО.

„Накрая ни обвиняват, че даваме пари за оръжие, а не за пенсии. Не за социални помощи. Само че историята ни е показала, че няма социална, социалистическа или богата държава, ако тя не е силна. Силата прави богатството. За да бъдем богати, трябва да бъдем силни. За да бъдем силни, трябва да имаме силна, модерна, национална българска армия“, допълни Михов.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here