Превозвач смъкна цената на билет за градски транспорт до 1 стотинка

0
1525

Ако пътуване по линия 11 на градския транспорт в Търговище, задължително си пригответе дребни жълти стотинки за билетчето.

От Нова година по маршрута от квартал „Запад 3“ до гробищния парк се стига на цена от 1 стотинка, пише 24 часа.

С тази оферта местен превозвач спечели обществена поръчка за тази линия. По нея микробусите правят по 2 курса само в събота и неделя, като часовете им на тръгване са в 8,30 и 9,30 часа. Линията пресича целия град в посока от запад на изток и обслужва всички спирки по маршрута.

Шофьорите, които продават билетите за тази автобусна линия в Търговище, със сигурност ще се затруднят, ако някой пътник се опита да плати с по-едра банкнота.

От общината, която организира поръчката за 28 линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема, обясниха, че фирмата-превозвач е спечелила линия 11 тъкмо със социалната цена от 1 стотинка. Това било жест към възрастните хора, които най-често ползват градски автобусен траспорт до гробищния парк. До края на 2018 г. по същата линия билетчето струваше 1 лев.

Шофьорите по автобусна линия 11 в Търговище издават билетите от 1 стотинка на пътниците при качване в превозното средство.

Засега договорът с превозвача е за 1 година. Той обяснил, че ще компенсират сигурните си загуби от рейсовете до гробищата с държавните компенсации, които му се полагат за това, че покрива курсове и до планинските села на общината. На обществената поръчка в края на миналата година тази фирма спечели най-много линии – общо 11.

От Нова година цената на билета по автобусна линия 11 от квартал „Запад 3“ до гробищния парк в Търговище е 1 стотинка.

В Търговище все пак са любопитни колко време ще издържи тази цена. Тук припомнят, че до края на миналата година друг превозвач таксуваше пътниците си до недалечното село Момино с билетче на цена от 4 стотинки, но след новата процедура друга фирма спечели с 10 пъти по-скъпа оферта и сега вече до Момино се стига с градски автобус за 40 стотинки.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here