Опозицията се спъна в мотивите за вота на недоверие

0
147

Опозицията се запъна с мотивите по вота на недоверие. Днес те трябваше да бъдат оповестени публично по графика за събаряне на властта: На 10 януари 2018 г. трябваше да се оповестят мотивите, а на 17.01 вотът да бъде внесен в парламента.

 Припомняме, в края на миналата година соцлидерът Корнелия Нинова заяви: „На 10 януари трябва да сме готови с мотивите.“

На 7 януари, неделя, зам.-председателят на БСП Деница Златева също посочи, че мотивите на червените се финализират и ще са готови най-късно до вторник, 9 януари.

Иначе левицата не се отказва от мотивите за вота на недоверие, който остава корупция, стана ясно от днешната пресконференция на столетницата.

 След като левицата получи подкрепата на ДПС, Мустафа Карадайъ изрази позицията, че вот на недоверие към правителството ще има, защото корупцията е във всички секторни политики. Той обясни, че мотивите за вота на недоверие ще бъдат защитени с конкретни факти.

В отговор тогава депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че отлагането на датата на вота на недоверие към правителството е опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС. Според него от БСП неслучайно са избрали датата 10 януари за представяне на мотивите си, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България.

Тома Биков увери, че от ГЕРБ са готови да дебатират по темата корупция.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here