Валери Григоров: В случая с либийския кораб се вижда, че държавата обслужва мафията

0
300
Действията на „Гранична полиция“, в случая с либийския кораб „БАДР“, са хаотични и некомпетентни. Голяма част от детайлите по казуса изцяло са в рамките на контрола на границата и не може да се правят такива пропуски. Очевидна некомпетентност, очевидна незаинтересованост или поведението е разпоредено отгоре.

Спомняте си случая на аерогара София, когато влезе самолет от Ливан. Влезе и самолет от Франция. Не беше осъществен никакъв граничен контрол. А след това, десет дни ръководството на министерството обясняваше, как не е имало никакви рискове, въпреки, че не е извършен граничен контрол на самолет, който идва от държава като Ливан.

 

Не може институция като „Гранична полиция“, която осъществява граничен контрола при влизане и излизане  от страната, да не може да забележи факта, че се подменя флага на един кораб. Очевидно е, че има съдебни спорове и това би следвало да бъде знак за всички институции да са много прецизни в обработката на всички документи и най-вече при контрола по отношение на екипажа и статута на кораба.

 

Вижда се, че държавата обслужва мафията и частни интереси, които няма да останат безнаказани. В институциите не се зачита по никакъв начин силата на съдебната власт.

Това заяви за Фрогнюз бившият началник на „Гранична полиция“ и настоящ председател на ПП „Коалиция за теб България“  ген. Валери Григоров.

Фрог

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here