Шофьорите могат да се включат в делото срещу винетките

0
265

До 2 февруари 2016 г. всеки правоспособен собственик на автомобил може да се включи към делото срещу новите цени на винетките, образувано във Върховния административен съд (ВАС).
Процесът е заведен от Николай Филев от София. С определение ВАС вече е признал, че понеже той е правоспособен водач и притежава автомобил, негови права и законни интереси са пряко и непосредствено засегнати от новите цени на винетките, тъй като няма как да се движи по републиканските пътища, ако не плати винетна такса, пише „Правен свят“.
Предмет на делото е Постановление № 317/17.11.2015г. на Министерския съвет, с което беше изменена Тарифата за таксите, които се събират от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
С оспореното постановление на кабинета цената на винетката за лека кола за тази година скочи на 97 лв., което е с 30 лв. повече от таксата за 2015 г. В жалбата си до ВАС Николай Филев заявява: „Извън медийните изяви на министъра на регионалното развитие и благоустройството, че причината, налагаща промяната в цената, е фактът, че винетните такси не са променяни от 2008 г., то липсват каквито и да е било мотиви към предприетото изменение на нормативния акт“.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here