Адв. Карадалиев: Над 20 сигнала съм подал срещу Гешев и Цацаров за незаконни действия

0
423
Претърсваха адвокатската ни кантора незаконно заради Емилиян Гебрев. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, заяви в предаването „Тази сутрин” адвокат Лазар Карадалиев. Той допълни, че заради незаконните действия на прокуратурата е подал над 20 сигнала.

За пореден път ставаме свидетели на бутафорни изказвания на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Всичките репресивни мерки на прокуратурата са във връзка  служебните ни задължения – да защитаваме нашите клиенти, обясни Карадалиев.

 

Влизането в канторите ни бе заради Емилиян Гебрев, собственик на „Дунарит”. Определението на спецсъда изискваше акционерната книга на „Дунарит” и други документи, които представляват кореспонденция между адвокат и клиент. Съдът е записал, че никой няма право да изземва кореспонденция.

 

Всичките ми обвинения са бланкетни и не става ясно за какво ме обвиняват. Не съм видял нито едно доказателство за вина. В моя дом не е намерено нищо, заяви адв. Карадалиев.

 

Неговият съдружник Стоян Стоянов обясни: „Представили сме документ за собственост. Не знам за какви руски олигарси говори Гешев. Търси се книга на акционери, електронен подпис, удостоверения.  За какво му е на г-н Гешев електронен подпис?! Да ви взема електронния подпис, означава да ви сложа лепенка на устата”.

 

Шофьор в нашата фирма има, но той няма фирми, както пак твърди Гешев. Преводи през фирми няма, категоричен е Лазар Карадалиев.

 

Зад нас застанаха над 250 адвокати. Те разпространиха в интернет декларация, която не е подписана от нас. Всички ние искаме да защитим правата си и на нашите клиенти, заяви Стоянов.

 

Емилиян Гебрев е в основата на претърсванията. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, убеден е Карадалиев.

 

Гешев удари дъното на беззаконието в държавата. Когато се атакува българската адвокатурата, се атакуват българските граждани. Така се засягат правата и свободите на хората, категоричен е Стоян Стоянов.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here