Арестуваха двама за жестокия побой над военния във Войводиново

0
774

Прокуратурата в Пловдив образува бързо производство за нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди, спрямо двама младежи /на 21 и 17 год./, задържани за побоя над 33-годишен мъж в с. Войводиново. Това съобщи пред журналисти районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Той уточни, че първоначално образуваното производство е било за лека телесна повреда, което след излизането на съдебно-медицинската експертиза е изменено за средна, тъй като е установено счупване на ябълчна кост, довело до затруднения в говора и дъвченето на пострадалия. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е от 2 до 10 години „лишаване от свобода“, което за непълнолетния се редуцира до 3 години затвор, поясни още Грошев, цитиран от БТА.

До момента са разпитани няколко свидетели, иззет е запис от видеокамера, заснел побоя и приобщен към материалите по делото. От него е установено, че на 6 януари пострадалият мъж, който е военнослужещ в Пловдив, се връщал с автомобила си във Войводиново. На кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Победа“ пред колата му преминават двамата младежи, които са го напсували. Между тримата възникват пререкания, които прерастват в побой над 33-годишния мъж. Нанесени са му множество удари по цялото тяло.

Двамата младежи са задържани, не се признават за виновни и описват друг механизъм на извършване на престъплението. Те са задържани за срок от 72 часа, в рамките на които предстои прокуратурата да внесе искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Досега двамата не са криминално проявени и не са осъждани.

novini.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here