Да кръстим заедно талисмана на Радио „Вис виталис“!

Весела розова котарана с алена пачка е новият талисман на 25-годишното ни Радио „Вис виталис“. Безименната засега четирилапа сладурана бе представена за първи път на 4 декември по време на коктейла за бизнес-партньорите на радиото по случай рождения му ден.

Тя заменя стария талисман – рошавото радио-човече, което съпровождаше цял четвърт век екипа навсякъде – по празници, по обществени кампании, в делника. Рошкото посрещаше от вратите на търговски обекти, надничаше от подложки за компютърни мишки или от ключодържатели, химикали и различни сувенири.

Сега закачливата мяу-мяу дама със слушалки и смартфон поема щафетата да бъде визуалния символ на ефирна честота 89,3 FM и както подобава, в унисон с времето, ще приканва феновете на Радио „Вис виталис“ да си направят селфи с нея.

Първите вече го сториха още в понеделник вечерта, а всички, които ще ги последват ще могат да се „изселфят“ с котараната през целия празничен за радиото ни месец декември, тя ще ги очаква в Нощен клуб „Десперадо“, Ретро-бар „Градини“ и ресторант „Лагуна“.

На сайта ни www.presstv.bg ще могат да се качват селфитата с котето на Радио „Вис виталис“.

Но за да е истински завършен талисман писаната се нуждае от име…

Вече започнаха да валят предложения на нашата молба във Фейсбук. Подбрахме няколко вариации за артистичен псевдоним, които по преценка на екипа са най-близо до името на радиото – „Вис виталис“ /в превод от латински „жизнена сила“/ и сега се нуждаем от вашата подкрепа, за да изберем най-подходящия. Сред плодовете на въображението ви се появиха оферти за имена като: Vis Vasilesa, Висла, Пис Виталис, Виси Вит, Виталия, Виталина, Висвиталия, Виви/ВиВи, Шушана-Шуши, Мис Инфо 89,+, Виси…

Сега се надяваме както активно се включихте да давате имена, така енергично и да участвате в гласуването и от десетината, подбрани от нас, да посочите най-удачното и да кръстим котараната.

Разчитаме на всички желаещи да влязат в ролята на кръстници-орисници, за да дадем заедно име на новия талисман на Радио „Вис виталис“ – закачливото коте със слушалки и смартфон, което ще съпътства екипа ни и всички бъдещи радио-събития през следващия четвърт век. Селфи-котето, символ на ефирната честота 89,3 FM, се „роди“  по повод 25-тия рожден ден на Радио „Вис виталис“, а всяко новородено се нуждае от име. Да му дадем заедно!

 

Ето и вариантите:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram