Деца спряха движението на улица в Казанлък

1
17301

Веднага след инцидента тази сутрин с шестокласничка, блъсната на пешеходна пътека до Художествената гимназия в Казанлък, съученици от различни класове излязоха от час и спонтанно спряха движението на автомобили на мястото на инцидента. Децата изразиха съчувствие към пострадалата и настояха да бъде обезопасен участъка, където непрекъснато имало риск за живота им. Бъдещите художници направиха за няколко минути демонстративно пресичане на рисковата зебра, а пътни полицаи подсигуриха непринудената им реакция. Дошлите на мястото учители заявиха, че най-вероятно ще инициират акция в извънучебно време, за да се вземат мерки за гарантиране живота и здравето на пресичащите ул.“Капрони“

1 КОМЕНТАР

 1. Справо протестират децата. Има нужда от повдигнати пешеходни пътеки и на други места по улица Капрони. След ремонта и преди няколко години в момента е адски натоварена и същевременно писта за тестване на коли и мотори. Почти всеки месеца, а понякога и по няколколо пъти месечно има блъснати на кръстовището на ул.Капрони и ул.Орешака. Случва се и шофьорите да бягат след това. Точно там пресича десетки деца трениращи в на стадиона.
  Кръговото кръстовище на бул.Освобожсдение и ул.Капрони и буквално дрифт писта. Стъмни ли се и се започва, понякога и до 2 и 3 часа през ноща. След така желания дрифт се започва обикновено гонка по улица капрони по посока Младежкия дом. Сами можете да си представите как спят живущите, как се пресича.
  По цялата улица от кръговото чак до моста при художествената гимназия има две пешеходни пътеки?!?
  Има нужда от поне още и то повдигнати, за да е сигурно че ще се намали и спре. На ул.П.Д.Петков пресеича половината квартал, чака се с минути няко да се „сети“ да намали поне.
  Ако бъдет изградени повдигнати пешеходни пътеки при ул; П.Д.Петков, у;.Орешака и при художествената гимназия драстично ще намалее скороста, безопастноста на пресичащите, шумът и гонките по правата отсечка.
  Какъв е проблема да се сложи и камера на кръговото кръстовище на бул.Освобожсдение и ул.Капрони, колкото и да струва със еведневните гонки ще се изплати за нула време.
  Това на което са подложени живъщите по на круговото и по цялото продължение на улицата е истински тормоз, нещо което е известно и на полицията след многократни разговори с полицаи патрулиращи. Отговора е че това зависи от кмета. Направихте велоалея изкоренявайки сигурно над 50-60 дървета, „подобрявайки“ въздиха. Сега колоездачите къде да пресекат, майките с деца и те? Да прелетят над “писта“ Капрони ли???
  С право децата искат повдигната пешеходна пътека. Дано кметицата се сети да си развърже кесията за още няколко такива и се сети и за останалите хора живъщи на ул.Капрони и пресичащи същата всеки ден.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here