В Гурково ще броят повторно бюлетините за кмет

0
4844

Повторно ще бъдат преброени бюлетините от втори тур на изборите за кмет в община Гурково. Това постанови Административният съд в Стара Загора, който откри процедура по оспорване на действителността на протоколите на общинската избирателна комисия по жалба на останалия втори кандидат на ГЕРБ Иван Иванов. Досегашният кмет загуби балотажа на 4 ноември с едва 16 гласа, за смета на своя опонент Мариан Цонев от ДПС, който събра 1328 гласа.
Съдът прие, че следва да бъде уважено искането за повторно преброяване на бюлетините във всички 9 секции, вследствие на три сигнала за неправилно определяне на действителните гласове в секционните комисии.

Преброяването трябва да бъде извършено до следващото заседание по делото във вторник 19 ноември. Съдът разпореди да се назначават две вещи лица, които наново да огледат бюлетините и да установят ако има пропуски при определянето на действителните и недействителните бюлетини.

Повторното броене ще се извърши в помещение в община Гурково и с осигурена охрана от полицията.

Според загубилият кандидат Иван Иванов решенето на съда е справедливо. Той обясни, че в секцията в Паничерево политически представители на партията му са сигнализирали, че за опонента му са признати бюлетини, отбелязани с плюс, вместо с указаните знаци.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here