Почернената майка на Вики: „Надявам се истината да излезе наяве и виновните да бъдат наказани!“

Майката на загиналата в тежката катастрофа Виктория, Янка Гьонева, се обърна с апел от личния си профил във Фейсбук. Почернената жена изразява надежда, че истината за чудовищния инцидент ще излезе наяве, а виновните ще получат адекватно възмездие.

Припомняме, че 23-годишното момиче почина на място заедно с приятеля си 23-годишният Цанко, на пътя Казанлък-Стара Загора на 27 октомври вечерта. Причината за произшествието бе ромска каруца без светлини.

Случаят провокира широка обществена дискусия в социалната мрежа, а община Казанлък обяви 29 октомври за ден на траур.

Ето и цялото обръщение на Янка Гьонева:

„Толкова много хора дойдоха да изпратят детенцето ми,да сложат цвете,да споделят мъката ми.Чета и тук много коментари на познати и непознати.Приемете сърдечните ми благодарности мили хора!Жалкото е,че нашите деца,а и всеки един човек вече никога няма да е спокоен,че ще се прибере жив у дома си. Защо ли?Защото в държавата ни няма ред,нама закони,няма култура в отношенията ни,няма толерантност в движението по пътя. Ето го резултата. И още жертви ще има….А държавата къде е питам аз ?Криворазбраната ни демокрация ни погребва,погубва ни,унищожава ни. Всички емигрират.Тук в Б-я ще вилнеят циганите…Това е истината….и всички я виждаме и осъзнаваме.
Още веднъж ви благодаря !Благодаря и на община Казанлък за съпричастността!Надявам се истината по случая да излезе наяве и виновните да бъдат наказани !“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram