НОВО! Втора каруца е имало на мястото на инцидента с двамата загинали от Казанлък на 27 октомври

Нова информация от отлично информирани източници разкрива, че зверската катастрофа на 27 октомври по пътя за Стара Загора, е предизвикана не от една, а от две каруци. Тогава загинаха двама млади казанлъчани, а към момента виновните за фаталния сблъсък не са открити.

Нашият източник потвърди, че освен двуколката за конски кушии, управлявана от ром, на мястото на произшествието е имало и четириколесна каруца с други двама роми.

Очевидците на инцидента са поне четирима, това разкри за Пресс ТВ полицейски фактор, пожелал анонимност. Снети са показания от няколко човека, издирването на виновните продължава.

Комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, на днешен брифинг не потвърди, но и не отрече, че каруците, участвали в произшествието са две.

Във фаталната съботна вечер двойката младежи от Казанлък попаднала на несигнализирана двуколка на пътното платно, в опит да я заобиколи рязко 22-годишният шофьор Цанко Павлов навлязъл в насрещното движение, където „Фолксваген“-а му бил пометен от идващия отсреща „Мерцедес“. Шофьорът и 23-годишната му приятелка Виктория Гьонева загинаха.

Инцидентът потресе Казанлък, общинската администрация обяви 29 октомври в тази връзка за ден на траур.

Нелепата смърт провокира хиляди коментари на възмущение против ромите и властта, както и не малко слухове в града.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram