Хората питат: ВИП(-енсионерите) в казанлъшката власт

Много важните персони /ВИП или VIP, както ви се харесва/, пардон, пенсионери във властта в Казанлък са важна част от нейния механизъм.

Когато жената Галина Стоянова взе властта, разкара петнадесет пенсионирани кадри от Общината, все още работещи там, назначени

набори на предхония кмет, също щастлив пенсионер, Стефан Дамянов.

Разтика към домовете им Стоянова, да се радват на внуци и пенсийката, но без заплатката на общински чиновници, повече от дузина „специалисти“, от чиято безцена експертиза се ползваше наборът им кмет два мандата. Жената в бяло на име Стоянова, Галина, се вричаше цял месец предизборно, че приротет №1 в нейния мандат ще бъде „инвестицията в хората“. Сложено е в кавички, поради  нескритата ирония, лъскаща днес от този обет.

Незаменими за г-жа кмета се оказаха избраници, които и днес поучават, съветват, препоръчват, говорят и действат по правилата на Жената в бяло, пенсионери по възраст, по възглед и по слабости на непрощаващите геронтологични симтоми.

Тя съблече предизборната бяла премяна, за да се докара в ежедневния си фасон, спазващ линията на подчертаната извънградска семплост и минимализъм.  Протегна невинна женска длан към коравите пенсионери, които я оцениха по достойноство с изтеклата отдавна   мъжественост през възлестите им пръсти. В шепата на Стоянова офертите към вида, броен за изтикан и изчезващ, изглежда като покана за значимост и вменяване на статут на важащи-все- още-хора. Подплатено с общинска заплатка потупването по старческото рамо става бетон, а послушанието и служенето са сигурните следствия.

Нено Влайков. Пенсионираният военен летец е най-компетентният и единствен депутат от Казанлък. Спрелият да хвърчи от четвърт век, възпитаник на Военно училище по „онези“ времена и „достоен“ военнослужещ Влайков, щастливият пенсионер Влайков още тези дни се оля с изцепките си в едно поръчково интервю. Ще го „разплитаме“ в друга тема, защото си струва да не остава скрита ни една простотия на местен народен представИтел. Той се оля още докато се опитваше да уйдиса на любимката си Стоянова и рапространи документи с видими ЕГН-та още докато беше зам.председател на Общинския съвет и взимаше заплата от данъците на хората за това. Да извади, без да се замисли в какво качество и как документи.

За Влайков-толкова. Другото е само добро, преди да се остави да го използват като пичлеме.

Стойно Стойнов. Добряк, диалогичен, ненатрапичв бивш шеф на казанлъшката полиция. Сега е в качество на зам.шеф на общинското предприятие за комунална дейност. Получава пенсия и докарва и заплата, общинска, защото бе достоен началник на РПУ-то по времето на кабинета на Б.Борисов и има да му се връщат услуги за заслуги и да се ползва опита му на полицай. Характерното му послушание и безволевост били само в полза на Стоянова, чието лично или кметско мнение лъвът Б.Борисов не зачитал особено, щом се касае за личната му политика. /Виж случая Куйович, само разлаял кучетата/.

 

 

 

 

 

Пеньо Терзиев. Той 20 години е директор на музей „Чудомир“. Приятел е на зам.кмета по финансите Косев. Навършил пенсионна възраст, болният и немощен пазител на Чудомировия музей все още е незаменим. Разправят, че ходел на работа, когато му скимне. Но живеел на един дувар в Бузовград с бащата на Жената, съблякла бялата премяна през ноември 2011 г. Можел да я манипулира, както когато била сополана в детската градина, а тя му доставяла това пенсионерско удоволствие не само заради общия дувар. Лицето Петър Косев, нявгаш преследвано от следствие и прокуратура за далавери като шеф на НОИ в Казанлък, имало финансово вземане-даване с бузовградсия културтрегер на гърба на Чудомир.

Затова и любимата на ВИПенсонерите Галина Стоянова се правела на глуха и сляпа, за да съхрани авера си и ортак по сериозните и по-малките комисионни Петър Косев. А Терзиев сега щели да пенсионират тихомълком. Възраст му е, дал много за рекламирането на Чудомир, нездрав физически…Пито, платено. Хем Терзиев пратен в Бузовград на въздух като пенсионер, хем Косев чист като момина сълза.

Същият Косев, на когото на фирмата на жена му депозитите в КТБ, онази с блокажа, му давала дивни комисионни, за това че Общината прехвърила сметки за 6 млн.лева там. А той ловко ги дялка с кого…С Жената в бяло, която съблече бялата премяна отдавна и с която имали само служебни взаимоотношения. Четиво за наивници.

Имам въпроси, г-жо Самарска. Ще попитате ли вместо мен? Имате трибуна, а аз се надявам да я имам заедно с Вас.

Каква точно експертност за НС притежава възрастният военослужещ Нено Влайков, придобил квалификацията си като летец по времето на активно работеща Държавна сигурност?

Какви качества притажава бившият шеф на полицията в Казанлък Стойно Стойнов, за да е зам.шеф на боклукчийската общинска фирма?

Защо Пеньо Терзиев бе държан болен и немощен да управлява музей „Чудомир“ пет години след възраст за пениониране?

За другите персонажи, споменати в това писма няма да питам. Ако позволите ще питам в друго.

Благодаря Ви!

Казвам се Валерия Иванова.

Писмото е поместено на сайта без редакция и не носи отговорност за съдържанието му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram