Да спрем плакатната война

Дни преди изборите възмущението ми все повече ме тегли да напиша за това, което се случва в моя роден град. Плакатната война става все по-яростна. Защо? На определените от общината места дебелината на налепените един върху друг плакати е няколко сантиметра. До 15 минути след всяко залепване минават от някоя друга партия и слагат следващия пласт. Добър репортаж ще се получи в медиите, ако има на кого да му направи впечатление. Преди няколко дни реших да се спра и да видя колко често се случва това лепене на различни партийни плакати, наистина е на всеки 15 минути.

Приканвам всички кандидати за общински съветници и кметове да спрат тази война, от която няма смисъл. Нима някой ще гласува за Вас, само, защото е видял плаката Ви? Не мисля.

Имам идея как да се справим с този проблем за в бъдеще.

Знам, че колкото повече плакати поръчаш, толкова по-евтино ти излизат, но това е безумие. Хора, замислете се поне веднъж за околната среда, колко дървета са изсечени за Вашите плакати. Не съм чула за някой от представителите на политически партии, освен тази, от която съм аз да е предложил екологична платформа, а всъщност колко е важно това. Жалко за един град, който е в Долина на розите.

 Мария Славова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram