Къде са настанени бежанците в община Казанлък?

11
2903

 

„Колко са бежанците в община Казанлък и къде са настанени”, това пита общинският съветник от БСП Пламен Караджов кмета от ГЕРБ Галина Стоянова. „Казанлъчани са разтревожени и настояват да знаят има ли  пребиваващи на територията на общината чужди граждани – бежанци, нелегални или легални имигранти от Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан, Иран, Нигерия, Еритрея и други, свързани с проблема „Ислямска държава” към 15 октомври 2016 година”, сподели притеснението на съгражданите си съветникът.  Според тях Казанлък е застрашен от бежанска криза. Караджов очаква на предстоящата сесия Стоянова  да посочи числеността им, от кои държави пристигат, къде са настанени, в  кои населени места и какъв е техният статут.

Подала ли е Стоянова заявление до Държавната агенция за бежанците за трайното им настаняване в казанлъшко?

Хората от общината  искат да знаят очаква ли се заселване на нови бежанци в района и дали кметът Галина Стоянова е подала заявление до Държавната агенция за бежанците за броя на чужденци в казанлъшка община с предоставено убежище или международна закрила. От това следва и сключване на споразумение за интеграция по „Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила”, приета на 12-ти август т.г. с Постановление на Министерски съвет № 208.

„В случай, че Стоянова е подала заявление, това  означава, че трайно ще настанява бежанци в казанлъшко. Според Наредбата общините осигурят подходящи жилища за бежанците, детски градини и училища за децата, обучение по български език, включване в програми за заетост, записване при личен лекар”, обясни Пламен Караджов. БСП преди две седмици призова премиера да отмени Наредбата за трайна интеграция на бежанци у нас.

Общинският съветник се надява Стоянова да предостави истинската  информация на заседанието на местния парламент.

Областен съвет БСП-Стара Загора

Право на отговор: Няма настанени бежанци в Казанлък, няма дори искане в Общината

11 КОМЕНТАРИ

 1. Изобщо не ме интересува кой какъв бил, използвал ли госпожа или не. Има ли нелегални имигранти или няма? Защото като ни напълнят градовете с тях, доброто възпитание едва ли ще ни потрябва.

 2. На мишоци разни не отговарям,пряка реч не знам си какво.Нека въпросният човек да поживее в другата част на Европа,ще се научи на много неща.Лека вечер.

 3. Госпожа Самарска,моите уважения към вас,обиди и нецензурни думи не е имало или нещо невярно!Аз съм далеч от това да симпатизирам на госпожа Кметицата,там всички знаем кой и дърпа конците!Името ми едва ли е от значение,аз съм човек от народа да кажем от простосмъртните,но не обичам груби и невъзпитани изказвания.Щом ви чета,при условие ,че има толкова медии и ползвам няколко други езика,явно нещо ми харесва!Благодаря за вниманието.

 4. Да ви кажа не ме интересуват нито БСП, нито ГЕРБ, но подкрепям това момче, с право пита и кметицата е длъжна да отговори не само на него, а на всички казанлъчани, които виждаме придошлите нови хора в града. Съседката ми работи в общината в Казанлък и каза, че това е истина. Чакаме отговорът! Ние помним какво направи тя през 2013г. и я подкрепихме срещу бежанските лагери, бяхме на площада, развяхме знамената. Днес отново ще го направим, както го правят в останалите градове! Истината искаме!Не бежанци!За родината винаги сме готови!

 5. Предлагам на сесията на съвета да отидем всички дето висяхме пред школата преди три години и в очите да ни кажат как си промениха мнението. Сега Арсенал няма ли? Разкопки и траки няма ли? Стратегически обекти няма ли? Разхождат се свободно по улиците и те ги регистрирали.

 6. Утре като дойдат бежанците, ще Ви кажат любезно: „Г- н/ г- жо 123, айде излизайте от жилището, че трябва да се настаня“. Не се тревожете, тяхните обноски ще са на изискваното от Вас ниво.

 7. Ще ходя на сесията да чуя отговорът аз. Изобщо не ме интересува как се наричат. това ли е най-важното? Нека кметицата да каже какво е положението щото ще ми стане само бежанци и кметици.

 8. Защо триете коментари?Смешници……Истината не ви изнася,въпросното момченце да се научи на етикет,после да философства.Преди фамилното име се казва Господин или Госпожа.Явно от източното предградие не са им ясни тези неща.ОСтанете си със здраве,бъдете коснополити,не провинциялни мърморковци.

  • По принцип не трием коментари, само в случаите когато съдържат обиди и нецензурни думи…още повече че вие нямате доблеста да застанете с името си под коментара

  • Я, пак, споделете 123 „коснополитния“ 🙂 я пак прочетете информацията и ми кажете къде точно двамата с вашата госпожа си говорят, че не открих пряката реч? Или вие сте на страниците на „Винету“ още!.

   • Каква госпожа беее.. Тоя Пламен може и мама да и вика и на ти да и говори. Още се помнят отношенията на Галя с баща му 😝😝😝 Госпожа да и викал 😜😜😜😜 Тя от контингента на Бай х*й 😊😊😊

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here