Новини от вас: Готви ли се община Казанлък за заселване на бежанци?

0
5280

Има официално потвърждение, че започва масово заселване на нелегални имигранти в България! Това беше съобщено от Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините по Българското национално радио.  Засега не е уточнено кои са пилотните общини, които ще работят по този проект за трайна интеграция на т. нар. „бежанци“ у нас. Тук е мястото на кмета на община Казанлък – Галина Стоянова да запознае простолюдието с това решение, което е взело гербаджийското правителство. Тя много добре трябва да е запозната, защото непрекъснато демонстрира, че е член на контролния съвет на Националното сдружение на общините. Явно, че това няма да се случи и затова аз ще се опитам да повдигна малко завесата.
И така тук не става дума просто за временни лагери или краткотрайно настаняване на отделни групи хора – а именно за възлагане на нов ангажимент на общините в случай, че т. нар. „бежанци“ настояват да се заселят завинаги в България и забележете заедно със семействата си.
С други думи, ако нелегални имигранти заявят, че искат да се заселят в дадена българска община – тази община ще бъде задължена да ги приеме.
Това не е масова миграция, а следващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и неправителствените организации, като по  нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините. Готви ли се община Казанлък за това заселване?
Общините трябва да поемат финансово, тоест да платят от джоба на българските данъкоплатци, битовото устройване на заселващите се – намиране на подходящи жилища (в Германия се дават безплатно, вероятно и тук ще се следва този модел), на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.
Общините трябва да се готвят за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за райони. Но откъде ще дойдат тези обучени и перспективни кадри? Това не се съобщава.
Иначе казано: ще се заселват нелегални имигранти заедно с родовете им, които ще пристигнат впоследствие – а като се има предвид, че родовите общности от страните на нелегалните имигранти наброяват стотици души, очевидно сме изправени пред предстоящо масово заселване на пришълци от Близкия изток на територията на България, плановете за което вече са готови и е останал последният етап: намирането на по-слабохарактерни кметове на общини – членове на ГЕРБ, които да отстъпят пред натиска и да заселят имигрантите.
С други думи: изпълнява се нареждането на Кристалина Георгиева за промяна на демографската ситуация в България чрез заселване на нелегални имигранти от Афганистан, Пакистан, Сомалия, Тунис, Мароко, Алжир, Сирия, Ирак, Либия и т. н, и т. н., и т. н.
Както виждаме, не става дума за предложения – а вече за директиви към общините със задължителен характер.
Защо досега кмета на Казанлък не е коментирал тази информация?

 

Христо Царев – Енина

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here