Предприятията на „Холдинг – Металик“ работят с нормално електроподаване

Предприятията от групата на „Холдинг – Металик“ започнаха нормално работа. Тази сутрин към 7,30 часа е издадена заповед от председателя на борда на директорите инж. Дечо Колев да работят и енергоемките машини.

„Към 22.00 часа снощи беше обявена цена от 101 лв/MWhелектроенергия, което е в рамките на обичайното и потвърди информацията, че е допусната техническа грешка на сайта на Борсата за свободна търговия с електроенергия“, каза за Радио Стара Загора Стоян Стратиев, ПР на холдинга. Тази информация за няколкократно по-висока цена за мегаватчас, която излезе на интернет страницата на борсата през деня се оказа подадена грешно от борсов търговец. На борсата й трябваше цял един ден да сметне и да представи коригираната цена“, коментира още Стратиев.

По думите му, все пак има наложени известни ограничения в потреблението на електроенергия в предприятията на холдинга, тъй като дори и тази цена е твърде висока за промишлените предприятия в България. С всички допълнителни такси – около 40 лв/MWh задължения към обществото , 10-15 лв/MWh за пренос,цената достига близо 150 лв/MWh. 

Тенденцията за повишаване на цената на тока е много опасна. Необяснимо висока е цената на тока на свободния енергиен пазар, коментира Стоян Стратиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram