За каква прозрачност на управление говори Община Казанлък днес?!

Общинският съветник от БСП Теодора Иванова не приема криенето на информация от Община Казанлък

 „С всеки изминал ден Общинският съвет, воден от ГЕРБ, се превръща  във фиктивен орган, който само и единствено  „узаконява решенията” на кмета. Демократично и законно  ли е да се крие информация от нас, общинските съветници?” – това написа във Фейсбук общинският съветник от БСП Теодора Иванова.

Преди два месеца тя внася до кмета на общината искане за подробна количествено-стойностна сметка на извършените строително монтажни работи на два обекта – ремонт на подлеза на жп гарата и изграждането на „сух фонтан” на т.н. КИАЦО. Искането е във връзка със сигнал на казанлъчани  за некачествен ремонт и че той е започнал без да има решение на Общинския съвет. Изграждането на фонтана стартира  без решение на Общински съвет- Казанлък, едва след откриването му се внася за гласуване. И до днес, след кореспонденцията с кмета,  Иванова не е получила подробна количествено-стойностна сметка на извършените строително монтажни работи.

„Не само, че не ми беше предоставена, а от мен се изиска да посоча във връзка с коя от дейностите ми на съветник искам информацията и за какви цели ще я използвам. Отговорих, че като съветник съм положила клетва във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Казанлък и да работя за тяхното благоденствие. Последва ново писмо, в което отново не ми беше предоставена исканата от мен информация.

Превърна ли се Общинският съвет по време на управлението на ГЕРБ във фиктивен орган, който само и единствено  узаконява „решенията” на кмета?! Демократично и законно  ли е да се крие информация от нас, общинските съветници, пък били те и от опозицията? Как искаме гражданите да спазват законите и да следват правила, ако кметът не ги спазва!?

За каква прозрачност говорим днес в Община Казанлък, след като на мен –  общинския съветник, не ми се предоставя  информация?! Как гражданинът да стигне до нея?!

Прозрачно управление, гарантирано от ГЕРБ!!!

П.П. А някога г-жа Стоянова обеща: „Ще бъдем откровени и открити пред вас, за да знаете всичко, което се случва – с  общите ни средства, ресурси, проблеми  и възможности на Казанлък”, написа  Иванова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram