СКАНДАЛНО: Полицаи от Казанлък участват в схема за пране на украински пари!

От 2011 г. в България работи успешно схема за пране на украински пари, покровителствена от служители на МВР. Парите се вкарват в България нелегално и в брой от Украйна и се изпират чрез българо-украински дружества с инвестиционна цел,  регистрирани у нас.

Бившият служител на сектор БОП Казанлък и понастоящем служител на сектор ИП към РУП Казанлък Цанимир Славчев е основният покровител на схемата. Лично съм му носил неколкократно  за „услугите“, които е извършвал.

Дружествата „Винъри ланд” ООД, „Винъри Уърлд” ООД и „Фермперспектив“ ООД  са основните, чрез които уж с инвестиции в земеделие и животновъдство се изпират големи суми пари под вещите добре платени „консултации“ на Цанимир Славчев.

Основен играч в схемата е украинската „бизнес дама“ Свитлана Ревзина, за която от справка в Агенцията по вписванията е видно имотното й състояние, за което явно добре се потрудила и добре се е отчела за служебното късогледство на Славчев.

Освен допълнителните хонорари, Славчев неколкократно отдъхва в хотелския комплекс на Ревзина за скромната отстъпка от 100%.

Не е тайна в града на розите, че всички големи търговци на безбандеролни цигари си плащат данък спокойствие на същия. Всички останали бързо влизат в графата на Славчев „Успешно реализирани“ в борбата с контрабандата.

По потвърдена информация друг служител на РУП Казанлък, чието име засега ще запазя в тайна, лично участва в превозването на парите от Украйна до България. Друг шокиращ факт е, че управител на дружествата от българска страна е Черньо Господинов Дохчев ,чието истинско име е Чавдар Господинов Дохчев. Същият е с влязла 30 месечна ефективна присъда на територията на Франция, това е и причината да промени имената си.

Мисля ,че точно служителите на  МВР са хората които трябва да се грижат за нашето спокойствие, а не да ни изнудват и тероризират. Това е поредният пример на бивш служител на сектор БОП, който става част от организираната престъпност. Крайно време е прокуратурата и Инспектората към МВР да си свършат работата и да се сложи край на тези безобразия.

Автор Пламен Георгиев

Публикува се без редакторска намеса.

Какво сочи бърза проверка по случая „Славчев – Дохчев“:

Скандално: Втори полицаи от Казанлък участва в схеми

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram