Инж. Стоян Петров пред журналисти: „С правилните хора в екип ще направя града по-спокоен“

„Не издигнахме администратор, издигнахме управленец“, така коментира единодушното решение на БСП в Казанлък председателят на партията Румяна Друмева относно кандидатурата за кмет на Казанлък на безпартийният инж. Стоян Петров.

„Даваме си ясна сметка, че издигаме управленец с чест и достойнство, който си поставя и постига цели, а не администратор, разместващ съдби и създаващ изкуствено разделение“, заяви Друмева на среща с журналисти в събота и даде пример от последното заседание на общинския съвет, където отново местните парламентаристи се разцепиха дори и за последната обща снимка.

Като състав от хора, вярващи, че промяната е възможна, определи листата на БСП с кандидати за общински съветници председателят на левицата. „Листата ни акумулира енергията на гражданите, което е най-важно.“

Край на грубото администриране и начало на управлението на реалните процеси в Казанлък за по-добър живот в общината, поискаха кандидатите, които ще участват на изборите с програмата на БСП, почерпена от потребностите на хората.

„Да, БСП в казанлъшко преодоля вътрешнопартийната криза и вече е в отлична кондиция“, категорична бе Румяна Друмева на репортерски въпрос.

Журналистическото любопитство традиционно бе насочено към целите на БСП да вкара в местния парламент повече от досегашните 5 съветника.

„Не е важно колко, а какви хора ще влязат“ е мнението на досегашния съветник Теодора Иванова. „Ние се представяме с кандидати с потенциал, готови за диалог, защото и в останалите листи има хора с ценни качества. Трябва вече да се съберем и да седнем, за да дебатираме по решаване на проблемите на хората. Когато искаш реално и почтено да работиш, партията няма значение“, поясни Теодора Иванова.

Бившият депутат и зам.-кмет от управляващата партия и настоящ  кандидат за общински съветник от гражданската квота на БСП – Емил Караниколов,  коментира присъствието си в листата така: „Решението ми не е стихийно. Не е било лесно и на БСП да вземе решение да ме покани. Всички ние очаквахме нещата да се променят. Промениха се – стана по-лошо“.

Той уточни, че е безпартиен и интерпретира ситуацията образно: „Очаквахме, че управлението ще премине като весело, розово капричио, то се оказа бодлива, тежка, трагична рапсодия, но след 27 октомври за досегашните управляващите ще звучи реквием. Настроиха всички срещу себе си“.

Едно от новите лица в листата на БСП – инж. Момчил Ненов разкри директно: „Община Казанлък насади страх. Влизат и излизат непрекъснато хора от администрацията. Общината бе декапитализирана. Можем да помогнем да се работи спокойно и да се случват нещата с качествен резултат“.

Инж. Стоян Петров – кандидатът за общински кмет на Казанлък обобщи: „Обмислил съм много сериозно решението си да се кандидатирам. С правилните хора в екип ще направя града по-спокоен. Да обединявам е мисията ми“.

Повече за инж. Стоян Петров тук:

Facebook: https://www.facebook.com/stoyanpetrovkazanlak/?epa=SEARCH_BOX

Instagram – stoyanpetrovkz

You Toube: https://www.youtube.com/channel/UC5g91NVFyYjzQfo6NXrHfwQ

#stoyanpetrovkmet

Купуването и прадаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram