Казанлъшки рекордьор на 70 години

Казанлъшкият ултрамаратонец  Ради Милев  е пробягал 316 км. за 2 дни и то на 70 години. Амбицията му е да направи три световни рекорда български.
Ето какво написа Ради Милев с своя профил във Фейсбук

„За 2 месеца, 2 старта на 48 –часово бягане и 2 Световни рекорда в групата 70 -74 год.
Имам право на 3-ти опит и ще го направя. Трите най-добри постижения в групата М70 на 48 –часово бягане ще бъдат български.

Класирах се 2-ри на 48 –часово бягане и купата ми връчи Президента на IAU (Международната Асоциация по Ултрамаратон) това е голяма чест, която задължава.

Българското знаме бе единственото което обиколи по трасето на 48 –часовото бягане в Тимишоара, Румъния (21 -23.09.2018). Заслужаваше си, защото единственият световен рекорд бе на българин (Ради Милев клуб “Цветанка Христова“ от Казанлък), а световни рекорди не се поставят всеки ден. През 2017 год. (за всички дисциплини в IAU) при мъжете те са само 5! (два на 12 часа и по един на 24, 48 часа и 6 дни.)

Постигнах това за което участвах. Можех ли повече? Да, човек винаги може повече, но не на всяка цена. Завърших съхранен. Скоро ми предстои друго важно международно участие. На 70 години започва моето “Ново начало“?

Благодаря на Николай Георгиев – колега и приятел и на съпругата ми Маргарита, че бяха с мен – този успех е и техен.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram