БСП-съветникът Моника Динева към кмета: Как се правят изчисленията на „такса смет” в община Казанлък?

Общинският съветник на БСП Моника Динева настоява кметът на Казанлък да обясни ясно на юридическите лица в общината как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година.

„Преди 10 месеца по предложение на кмета местният парламент е изменил Наредба № 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, но в нея  няма посочен размер за предприятията. Кой и въз  основа на кои нормативни документи е изготвил матрицата – този въпрос задавам  на кмета, тъй като казанлъшките фирми бяха неприятно изненадани от индивидуалните изчисления тази година.”, коментира Динева. Според нея предприемачите искат реален отговор, а не „просто такава е матрицата”, а и предстои скоро отново да се разглежда план-сметката за сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци. Въпросите на фирмите, които смятат, че „таксата смет” е твърде висока,  Динева е обединила в питането си към кмета така:

1.Кой и въз  основа на кои нормативни документи е изготвил утвърдената от Вас матрица? Моля, да посочите параметрите, включени в матрицата, на база на които се правят индивидуалните изчисления.

2. Как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година след като в Решение № 303/30.11.2016 г. няма посочен такъв размер?

Областен съвет на БСП – Стара Загора


Четете Новините тук: http://www.bsp-obls-starazagora.org/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram