Пилотът на делтапланера спасил десетки. Избегнал е удар с бензиностанция. Видео и снимки

2
36242

Професионалният пилот Тодор Тянов е избегнал удар с бензиностанция и падане сред жилищните блокове. Тепърва се разследва причината за инцидента, при който загинаха Тодор Тянов и д-р Илиян Хаджииванов.   Свидетели разказват, как са чули странен шум от самия делтапланер, който е произведен в казанлъшка фирма за делтапланери. Машината е излязла над блоковете, като още тогава се виждало, че има проблем. Пилотът я е овладял и избегнал удар в газовата колонка на бензиностанция и предотвратил взрив там. Предотвратил е и удар в самия тенис корт, който е бил пълен с играещи там.

Загинаха пилотът и пътникът в делтапланера

ЕКСКЛУЗИВНО:Планер се разби до тенис кортовете на Казанлък, има жертва

k4 k2 k1 k3

 

 

 

 

 

k5

 

 

 

 

 

 

 

Опитал се да се приземи на паркинга между тенис кортовете на Хидравлика и входа на школата на Теодоси Теодосиев – Тео. Едното крило на моторния делтапланер се удря в една от тополите, като делтапланерът пада на асфалта. На място почива пилотът Тодор Тянов. Той е професионален пилот на чартърни самолети и има стотици летателни часове по цял свят.  Негови колеги считат, че Тодор е сред най-добрите делтапланеристи в България и определено, става дума, вероятно за технически проблем при катастрофата.

 

 

 

Коментари от Фейсбук

2 КОМЕНТАРИ

  1. Трагедията е огромна,но не са спасили десетки,а не са спазени елементарни правила!Не ни стигат неразумните шофьори,сега и от делтапланеристи да се пазим.Двама интелигентни мъже си отидоха и оставиха две жени вдовици и 5 полусирачета заради едната глупост.Мир на праха им!

  2. И коя е фирмата дето е производител, коя държавна служба е проспала техническият преглед и е дала разрешение просто така ! Жалко , бог да ги прости , бяха големи !

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here