С вяра, надежда и любов да гледаме напред!

Призивът на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова прозвуча днес пред всички присъстващи на официалното откриване на обновената сграда на най-голямото училище в Казанлък СУ“Екзарх Антим I“. На големия християнски празник Кметът на Казанлък сподели щастието си да усеща „Силата, подкрепата и единението, които има тук!“, на тържеството в училищния двор. „Всяко дете ще бъде забелязано и ще получи най-доброто, което заслужава!“, увери тя родителите и пожела много здраве и много сили на всички за успешна учебна 2018/2019 година. „Над 7 800 ученици, от които 650 първокласници тръгват на училище днес в община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. „Защото за Община Казанлък образованието е най-важна и първостепенна цел!“, заяви тя и посочи другите пет училища, които заедно със СУ“Екзарх Антим I“ днес ще посрещнат своите ученици в обновени сгради: в селата Овощник – ОУ „Д-р Петър Берон“, Хаджидимитрово ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, Ръжена – ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, и град КрънОУ „Свети Климент Охридски“.

Директорът на училището Радиана Стефанова връчи на Галина Стоянова Благодарствен адрес с думите „Вие сте човек с отговорност и съпричастност към образованието, който всеки ден доказва, че инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето!“. Тя изрази своята благодарност към изпълнителите на проекта и всички фирми спомогнали за промяната на облика на училището, за което извършените дейности са първи съществен ремонт на сградата от нейното построяване през 80-те години на миналия век.

Пред народните представители  – от 44-то Народно събрание, Нено Влайков – от 42-то Народно събрание, бивши директори на 180-годишното школо Радиана Стефанова отбеляза, че повече от 1100 семейства са съпричастни на празника в средното училище: „Първият учебен ден е ден на духовенство, на наука и просвещение, на новото начало за първокласниците, в тяхното първо в живота училище.“, заяви тя и се обърна и към 12-токласниците, за които това е „последна крачка между детството и зрелостта, но ще запазят спомените от класната стая“, поздрави новите ученици в 5-ти и 8-ми клас, заслужили своето място в едно от най-успешните казанлъшки училища. Директорът на СУ“Екзарх Антим I“ поздрави своите колеги, „отдадени на призванието да са учители“ с пожелания да са здрави и вдъхновени, а към родителите: „Да бъдат съмишленици по пътя на възпитанието на децата!“.

Строително-ремонтните дейности на училищната сграда са извършени по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност: топлоизолация на фасадата на сградата, частична топлоизолация на покрива, подмяна на цялата отоплителна инсталация, поставяне на нови радиатори.

Проектът е на обща стойност 969 509, 35 лева, с финансиране от Националния доверителен екофонд и общо 170 000 лева съфинансиране от Община Казанлък и самото училище, съответно 98 000 лева от общинския бюджет и 72 000 лева – от училищния.

С официалното откриване на ремонтираната сграда на най-голямото училище в Казанлък вече всички училища на територията на града посрещат децата в първия учебен ден в обновени сгради. Всички ученици на общинските и държавни училища са поздравени и получават специални подаръци от Община Казанлък: знамето и гербът на Община Казанлък, интерактивен календар за Новата учебна година за всеки клас. Училищата на територията на града, в които има паралелки с първокласници получават селфи рамка за снимка на незабравимите мигове на класа.

На Добър час през Новата учебна 2018/2019, ученици на Казанлък!

 

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram