Новини от вас: Ще затвори ли Казанлък гарата си за бежанците?- размисли на една будна гражданка

Четейки различни анализи и гледайки новините по различните програми,колкото медиите и управляващите да се опитват да го скрият, едно е ясно-  България е изправена пред ново предизвикателство- огромен бежански поток към България.

Ние, българите сме свикнали неволята да почука на врата ни и тогава да му мислим. Ако днес местните ни политици мислят единствено и само за предизборна кампания, какво ще стане утре, когато бежанците напълнят казанлъшките улици. Ще се намери ли адекватно решение!? Едва ли! Днес, в хода на кампанията за кметския стол, казанлъшката кметица  си е завряла главата в торбата и дума не дава да се издума за бежански проблем. Дали би повела казанлъчани на въстание срещу настаняването на бежанци, така както го стори през 2013 година. Едва ли!  Днес евтините ПР ходове не вървят, днес по отношение на бежанците са необходими реални действия, а не всяване на паника и страх у казанлъчани. Днес управлява ГЕРБ, а съдейки по заглавия из медиите, Вожда Бойко Борисов вече се е договорил България да приеме значителен брой бежанци.

В тази връзка имам въпрос към госпожа кметицата „ Как бихте реагирали, ако премиера от вашата партия ГЕРБ ви нареди да приемете бежанци в Казанлък”. Би било честно към казанлъчани, кампанията ви да започне с отговор на този въпрос.

 

Костадина Пенева

В рубриката „Новини от вас“ материалите се публикуват без редакторска намеса!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram