Новини от Вас: No sense: „Паяка“ е факт

В нашата редакция постъпи мнение на наша съгражданка, живееща в чужбина. Тя разказва за проблемите свързани с репатриращия автомобил в Казанлък. Публикуваме мнението на Мария Дичева без редакторска намеса. 

Здравейте, живея в чужбина, но родом съм от Казанлък. Като всеки един гражданин следя страницата ви, защото ме интересува какво се случва в града ни. Искам да изкажа своето възмутение относно коментарите, които чета за репатриращия автомобил и по скоро за момчетата, които работят там.
Става много лошо, когато бъркаш в джоба на този беден народ, хората стават ужасно подли и груби. Познавам всяко едно от тези момчета и ми е много болно, когато чета неща от рода на „те са капути “ , “ ММА – чета “ и т.н. Замисляте ли се как се чувстват семействата им, когато четат тъпите ви изказвания. В крайна сметка не са ли работници и те, като всеки един от нас, назначени на заплата ,която заработват всеки месец ,трябва ли да ги мразим затова, че работят на тези позиции. Захапали сте ги от няколко месеца и постоянно ги обиждате, кому е нужно това? Да никой не е съгласен да му взимат парите, но искате или не, паяк има и това е. Попадам на коментари, че вдигането на коли било избирателно (смея се). А кое не е избирателно в нашия град?Не е ли избирателно, ако те спре полицай, който ти е съсед и те пусне въпреки, че си в нарушение ,не е ли избирателно когато отидеш в НОИ и чакаш два часа, а те пререди господин, който познава жената на гишето ,не е ли избирателно, когато отидеш в магазина и на теб ти дадат старо месо само, защото не познаваш магазинерката???
Не мога да проумея как гражданите на Казанлък защитават хората, като господина който е плюл и псувал момчетата. Това е селска постъпка, която не мисля, че трябва да бъде въздигана по някакъв начин, ако вашите деца заемат техните работни места след време пак ли ще подкрепяте такова отношение?
Ако спирате неправилно в Стара Загора или Пловдив и ви вдигнат колата пак ли ще е избирателно ,а кого ще съдите тогава там? Напоследък явно това е най интересната тема в града – паякът който вдига колите ви или по скоро да нападате работниците. След като знаете, че има такъв, защо продължавате да спирате неправилно? Ще ви кажа защо, защото мисленето на българина е „на мен днес ще ми се размине “ и когато се размине всичко е наред, но не се ли размине проблем, започвате да обвинявате другите за грешките си. Чета коментари от рода на „ММА – чета “ , какво значение има дали тренират мма, бокс, футбол или нещо друго, спортът лоши хора ли ги прави? А лоши ли бяха, когато печелиха титли и града се гордееше с тях? После имали били татуировки, от кога се съди за човек по това дали е татуиран или не? Отношението ви е повече от недупостимо и минава всякакви граници вече. Има толкова по важни неща които се случват около нас и докато злобеете на чужд гръб няма да ги видите никога. Бъдете по-добри хора и спрете да правите от мухата слон и да търсите интрига в нищото, само защото не се случва нищо друго в града. Замислете се дали и на тях им е лесно всички да ги мразят.
Някои може да кажат че защитавам момчетата, да така е защото ги познавам и знам че не са хората които ги изкарвате, заставам плътно зад думите си и не мисля че съм написала нещо което не е така.
Мнението на една гражданка с която не е задължително да сте съгласни.

Мария Дичева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram