Спешна нужда от ограда в Общинския приют за бездомни кучета

0
406

Спешна е нуждата от ремонт на оградата в Общинския приют за безстопанствени кучета в Казанлък. От природозащитна фондация Animal Hope Bulgaria – Казанлък посочват, че проблемът не търпи отлагане и апелират за помощ и подкрепа.

„Всички мрежи на дворчетата са много стари и вече много разпокъсани, кучетата ги раздърпват, прескачат и се нараняват. Същата е ситуацията и в клетките (12 бр.) мрежите са изпокъсани, ламарините изкривени стърчащи и ръждиви, кучетата се порязват при опит да излизат от тях“, обясняват от фондацията, като уточняват, че опитите им за закрепване с подръчни материали не дават резултат.

За да е по-здрава и трайна в перспектива, екипът е решил оградата да не е от мрежа, а от метални пана. Те заедно с циментови блокчета ще се използват и за клетките(за тях също ще са необходими фаянсови плочки и теракот). Всичко ще бъде изградено от доброволци,  за да бъдат спестени средства за майстори.

Цялата ограда е около 180-200 метра, а необходимата сума е около 5000 лв.

Банковата сметка, чрез която може да се помогне е: Първа Инвестиционна банка, IBAN: BG41FINV91501216131262 BIC:FINVBGSF, Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak.

Създадена е и страница във фейсбук – „Спешна нужда от ограда в Общинския приют за кучета Казанлък“, където всеки може да помогне, закупувайки онлайн рисунка или гоблен, като средствата ще бъдат предоставени за нуждите на бездомните животни.

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here