Спешна нужда от ограда в Общинския приют за бездомни кучета

Спешна е нуждата от ремонт на оградата в Общинския приют за безстопанствени кучета в Казанлък. От природозащитна фондация Animal Hope Bulgaria – Казанлък посочват, че проблемът не търпи отлагане и апелират за помощ и подкрепа.

„Всички мрежи на дворчетата са много стари и вече много разпокъсани, кучетата ги раздърпват, прескачат и се нараняват. Същата е ситуацията и в клетките (12 бр.) мрежите са изпокъсани, ламарините изкривени стърчащи и ръждиви, кучетата се порязват при опит да излизат от тях“, обясняват от фондацията, като уточняват, че опитите им за закрепване с подръчни материали не дават резултат.

За да е по-здрава и трайна в перспектива, екипът е решил оградата да не е от мрежа, а от метални пана. Те заедно с циментови блокчета ще се използват и за клетките(за тях също ще са необходими фаянсови плочки и теракот). Всичко ще бъде изградено от доброволци,  за да бъдат спестени средства за майстори.

Цялата ограда е около 180-200 метра, а необходимата сума е около 5000 лв.

Банковата сметка, чрез която може да се помогне е: Първа Инвестиционна банка, IBAN: BG41FINV91501216131262 BIC:FINVBGSF, Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak.

Създадена е и страница във фейсбук – „Спешна нужда от ограда в Общинския приют за кучета Казанлък“, където всеки може да помогне, закупувайки онлайн рисунка или гоблен, като средствата ще бъдат предоставени за нуждите на бездомните животни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram