Гладни и боси в подкрепа на Николай Колев

0
892

Щафетна гладна стачка стартират казанлъчни, съпричастни с протеста на Николай Колев Босия. Те считат, че примера ще последват и в други населени места.

В гладната стачка се включват офицера от резерва полк. Кунчо Кунев, бивш командир на свързочния батальон в Казанлък, Радион Попов – бивш военен разузнавач и дипломат в арабския свят. Към гладуващите се присъединява и бившият депутат и зам.-кмет на Казанлък Емил Караниколов, както  и председателят на Съюз „Истина“ Йордан Маринов.

Николай Колев – Босия вече 77 дни гладува. Причините той многократно изтъква сред които корумпираната българска политическа олигархия.

Първото и основно искане е за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски. Протестът подкрепя и бившият премиер Ренета Инджова. Тя  припомни, че сформираната комисия, която получи документите от Николай Колев, не се е произнесла.

Гладната стачка в подкрепа на Босия се включват 90 души от цялата страна. Стартира от 1-ви септември. Голяма част от протестиращите заявиха, че като подкрепа към Николай Колев ще гладуват боси.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here