СЕДМИЦА ПРОЛИВЕН ДЪЖД ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И ВЛАСТТА ГИ ГУБИ

5
218

Една седмица проливен дъжд да вали преди изборите е необходимо, за да се смени общинското ръководство и кметицата… Това си мислят всички, които познавам в Казанлък, а те никак не са малко… Сега времето е хубаво и това няма значение, но нека завалят пак есените дъждове и да се задръстят шахтите пък ще видим… Те шахтите са си задръстени особено по главната още от миналото лято, когято вървяха грандиозните и широко рекламирани ремонти по улиците на града, когато градът беше потънал в прахоляк и хората, които живеят по булеварда не можеха да си прострат нито прането нито разхождащите се по тротоара да дишат чист въздух. Тогава задръстиха шахтите…. Както чета това се е случило и под гарата….

Но съобщения за аварирали коли в локвите явно не трогват общината. Много ми е смешно, че са пускали лампите посред бял ден това се случва не отвчера…. Пишете за източното, но така е и по главната. Още по смешно ми стана като чета какво пишат троловете и общинските служители в коментарите си. Така трябвало да се прави като се провери коя лампа свети за да се смени…. Ама за глупаци ли ни взимате?

Другото нещо, което ми направи впечатление е изоставената гробница „Светицата”, за която пише, че се пази от държавата… Какво да говорим… Уж се пази, а е неопазена и всеки може да влезе и да я обере… Ако не е останало нищо за обиране поне камъни има някого от близките села да си направи вила. То не е само тази изоставена гробница – има и други, които бих ви показала, ако не ме беше страх от последствията, като много други като мен…

Защо общината само се хвали? Децата във ваш репортаж казаха че няма достатъчно беседки в розариума къде да се скрият от дъжда, който вали. Хубаво е да има паметник на Христо Ботев там,  но какво ще види той… да раздават сладоледи на желаещите да участват и пак ще купуват българлина за едно патриотично дело.

Другото, което е важно е защо никой не мисли за тротоарите… целите са изръбени и са паркирани по тях коли. Пешеходците няма откъде да минем. Спъваме се… Вземете мерки! Ако от общината ходят изобщо пеш да отделян един ден за ходене по тротоарите… стъпваш плочка и те полива от другата страна. В квартала им викаме водни капани…

Много дърва изпопадаха в дъжда. Добре че няма жертви и защо се режат здрави дървета като кестена в розариума а болните дърва по квърталите никой не ги пипа?

Правят се нови площадки за децата а старите площадки са опасни. Стърчат ръждясали железа и изпочупени пейки. Има една площадка на Тюлбето над козела където масите са ръждиви и децата могат да си срежат краката и да стане инфекция… Там люлките също са счупени.

Много може да се пише за това… Да не се гледа центъра само! Хората повече живеят в кварталите, колко са хората живущи на центъра? Чакаме да оправят откога нашата градинка в Източното. Близо сме до циганската махала, всичко е покрито от години с боклуци и метални гаражи. Всеки път за изборите обещават да оправят източното, но никой не го прави. Дамянов беше обещал, сегашната също, нищо не се направи.

И пак ако завали дъжд, става лошо, превръщат се в порой и реки пътеките между блоковете особено ако живеете на стръмното. Всичката вода ако се събере ще удави махалата дето ще я санират сега…

Хебави работи се направиха този мандат, обаче помислете за хората по кварталите и най-вече за Източното, което е забравено от бога… аз съм вярваща християнка и се опувавам на Бога и знам че няма да ни изостави и се моля да влее малко ум в техните глави. Не съм видяла управник в църква да пали свещ. Ако ходеха, по-добре щеше да е.

Но Господ си знае работата и ще удави който не го почита… Като потоп ще стане ако вали преди изборите и шахтите ще се задръстят та пак трябва от комисиите да нареждат камани до бодрюдите за да могат хората да минат да гласуват…

 

Възмутена гражданка

5 КОМЕНТАРИ

  1. Слабо управление…
    Но си купиха помощното училище,къщи в Енина,коли и т.н. нашите зам.кметове!?!

    • Който работи греши и винаги ще има критика, а тези, които докараха градът ни до положението в което всеки един от нас беше очевидец никой няма да вини поради фактът, че стояха безучастно и се наслаждаваха на разрухата до която го доведоха

  2. Винаги ще има не доволни, но като се замислим, няма друг кмет който за мандата си да е направил толкова колкото сегашната кметица, дори и на половина от това, няма друг кмет който да е спечелил толкова евро проекти, все знаете да хулите но естествено за това ви плащат, стига с тея простотии да търсите само от къде да смучете държавни и евро пари и да се правите на мн хубавите!!!

  3. По селата е още по зле. Да не говорим за това, че там въобще няма и канализация.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here