35-те пункта за метали в областта отново изкупуват отпадъци

0
299

Ново указание на екоминистерството разрешава на фирмите, занимаващи се с черни и цветни метали, отново да могат да изкупуват от физически лица метални отпадъци от битов характер, съобщи Радио Стара Загора. Указанието е с дата 5-ти август и е подписано от бившия министър на околната среда и водите Станислав Анастасов.

 

От  14-ти  юли 2014 година влезе в сила изменение на Закона за управление на отпадъците, съгласно което,  предаването на тази отпадъци може да става само безвъзмездно като за целта общините трябваше да осигурят  площадки или да организират специални кампании за разделно събиране на отпадъци от домакинствата, припомня радио Стара Загора.

Указанието на екоминистерсвото е във връзка с решението на Конституционния съд от 10-ти юли, с което текстът от Закона, задължаващ физическите лица да предават  безвъзмездно отпадъците от метали, бе обявен за противоконституционен, съобщи Лина Петкова, главен експерт в Дирекция „Контрол на околната среда“ в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора. Тя уточни, че лицензираните площадки за изкупуване на черни и цветни метали в областта са 35.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here